Buitenspeeldag op 1 april
Tijdens de Buitenspeeldag op woensdag 1 april van 13u30 tot 16u30 valt er weer vanalles te beleven op Sportcentrum De Dreef. Kom crossen op het fietsparcours met Bart Wellens, spring op een springkasteel, leef u uit met de go-carts, reusachtige gezelschapsspelen, stoepkrijt, draaimolen of het vernieuwde skatepark en nog veel meer. Voor kleutertjes is er een tof speelparadijs voorzien in de sporthal.
> Info: www.facebook.com/InfoVorselaar, jeugd@vorselaar.be, 014 50 71 25

Peuters & Zo
Peuters & Zo heeft een nieuw vriendje: Gust. Deze week komt hij voor de eerste keer naar elk peuterspeelpunt. Samen met onze onthaalmedewerkers laten we Gust kennismaken met onze peuters en onze werking: we gaan samen zingen, dansen, spelletjes spelen en verhaaltjes luisteren.
In Vorselaar bent u welkom op het gratis peuterspeelpunt: donderdag van 9u tot 12u in Kinderclub De Regenboog.
> Info: an.vanmechelen@isom.be, 014 24 66 47

De langste erehaag op 17 mei
Op zondag 17 mei strijken de fietsers van de 1000 km van Kom op tegen Kanker neer in Vorselaar. Zij fietsen om geld in te zamelen t.v.v. kankeronderzoek. Hoe kan u uw steentje bijdragen? Kom die dag gewoon naar het sportcentrum en vorm mee "de langste erehaag" om 11u30. Zo willen we de renners, waaronder heel wat BV's, warm onthalen.
Tussen 10u en 15u kan u genieten van een tof animatieprogramma met live-muziek voor jong en oud. Wandelaars, fietsers, ... iedereen is van harte welkom!
U steunt er een goed doel mee maar krijgt er ook een heleboel animatie, gezelligheid, ... en een hoop leuke gadgets bovenop.

> Info: www.vorselaar.be of www.facebook.com/InfoVorselaar

Danny Nielandt zingt Will Tura
Will Tura wordt dit jaar 75 jaar. Reden te meer om te vieren. Ook binnen Sprankel! organiseren we op maandag 30 maart een activiteit in teken van de Keizer van het Vlaamse lied. Danny Nielandt neemt u mee op een muzikale reis doorheen zijn grootste hits. Deze namiddag is volledig gratis. Als u hierbij graag een stukje taart en koffie wenst, vragen we € 2,5. We beperken het aantal deelnemers tot 80 om voldoende ruimte te garanderen. Om deze reden is het belangrijk dat u op tijd inschrijft.
> Info: eline.wens@vorselaar.be, 014 50 71 87

Gezocht: Vorselarenaren met een verhaal ...
Een studente Grafisch Ontwerp uit ons dorp maakt voor haar bachelorproef een boek over Vorselaar. Zij is hiervoor op zoek naar inwoners die hun verhaal willen delen. Dit kunnen verhalen over Vorselaar zijn, maar evengoed over (minder) bekende inwoners met een aparte hobby.
> Info: tessclaes@gmail.com

Wereldkamp 2015
Broederlijk Delen organiseert deze zomer een Wereldkamp in de Hoge Rielen (Lichtaart). Het Wereldkamp is een duurzaam tentenkamp voor jongeren en volwassenen (met of zonder kinderen) dat in het teken staat van relevante ontwikkelingsthema's. Van 6 tot 10 juli 2015 maakt u er op een ontspannende en afwisselende manier kennis met het Zuiden.
> Info: www.broederlijkdelen.be/doe-mee/wereldkamp/